Galleri

Kopirettigheder Glottipress & Jakob Helbig

 
Skriv en tekst her

Jan Henrik Jansen, arkitekten bag Langelinie, har optimalt udnyttet træets form og struktur til at understøtte bygningens grundlinjer, som fx her på den østlige side af bygningen, hvor der er opnået et fantastisk spændende samspil mellem dæk, loftsudhæng og vægge. Huset er da også blevet præmieret for sin smukke udformning.

Bord og bænke følger elegant sommerhusets aflange konstruktion og træbeklædningens vandrette linjer.

Ved første øjekast tror man, at det sorte dørparti er indgangen til huset. Men bag de mørke døre findes blot et rummeligt redskabsrum. Hoveddøren gemmer sig i venstre side langs husets facade, hvor indgangen går i et med de øvrige træpaneler.

Man bemærker dårligt nok, at der er et køkken i det store multirum, for alt er gemt væk i skabsvæggen bag kogeøen i stål, der er designet af husets arkitekt. Nedenfor ses den hvide skydedør med indfældet dørgreb, der kan lukke af til værelsesgangen. Den forsvinder på elegant vis helt ind mellem vægbrædderne. Glasdøren for enden af gangen fører ud til en overdækket træterrasse med udebruser. Værelserne er beklædt med træ både på vægge, gulvet og loftet. Der er udgang til træterrassen fra de fleste rum.

Huset rummer mange unikke detaljer som fx indbygget lys ved sengen.

Der er nærmest spastemning i badeværelset med det nedsænkede badekar og udsigt derfra til den omkringliggende natur. Badeværelset er også udstyret med en sauna.