Om huset

Langeliniehuset er tegnet og bygget af arkitekt Jan Henrik Jansen i 2006 og præmieret i 2009. Den 83 kvadrat- meter store bygning har med rette været omtalt som et japansk pennestrøg. Mens husets moderne linjer bæres oppe af køligt glas, har de varme vægge et klart afsæt i den nordiske skov. Huset er også inspireret af arkitekt Mies van der Rohe og især hans smukke pavillon fra verdensudstillingen i Barcelona i 1929, der betegnes som et af hans hovedværker.

Design, materialer og funktioner går så godt i spænd, at nye gæster har problemer med at finde ud af, hvad der er døre, skabslåger eller bare væg. Alt er integreret uden dørkarme, vinduesrammer og håndgreb.

Noget specielt ved huset er stilheden. Indretningen er bevidst meget enkel, og nærmest spartansk i sit udtryk, for ikke at forstyrre de smukke rum.

Sommerhuset er blevet sammenlignet med et skib, hvor der er tænkt på at udnytte enhver plads til det yderste, og om aftenen, når det står fuldt oplyst med frit kig ind gennem de store vinduespartier i hele husets længde, er det ikke svært at følge associationerne om et fartøj omgivet af det mørke hav.